Сұрақ-Жауап. Кеңес

Азық-түліктегі пайдалы заттарды сақтау тәсілдері

  • Азық-түліктегі пайдалы заттарды сақтау тәсілдері

    Азық-түліктегі пайдалы заттарды сақтау тәсілдері

Ең пайдалы азық-түліктердің өзі дұрыс дайындамаса пайдалы қасиеттерін жоғалтады.


Қайнатылған көкөністер: ең дұрысы қысқа толқынды пеш

Көкөністер термикалық өңдеуге неғұрлым аз түссе пайдалы қасиеттері мен дәрумендері соғұрлым сақталады. Ал оларды қайнатудың ең тиімді тәсілі қысқа толқынды пешке салу. Келесі жолы шыны қазандағы көкөніске екі қасық су құйып, қысқа толқынды пешке салыңыз.

Орамжапырақ: ең дұрысы шикідей тұтыну

Орамжапырақты термикалық өңдеуге салғанда ол С дәруменінің 90% жоғалтады. Сондықтан оны шикідей тұтынуға тырысыңыз.


Кешью: ең дұрысы қуырылғандары

Кешью және басқа да жаңғақтарды қуырып жеген пайдалырақ. 260 градустық температурада 30 минуттай қуыру қажет.

Қызанақтар: ең дұрысы паста түрінде пайдалану

Зерттеу томат пастасында ликопиннің екі есе көп болатынын көрсетті. Бұл зат жүрек ауруымен және онкологиямен күреседі.

Батат: ең дұрысы кептіріп тұтыну

Батат (тәтті картоп) – ағзаға өте пайдалы өнім. Оның емдік қасиеті бар және диабетке шалдыққан адамдарға жақсы көмектеседі. Ол қандағы қант мөлшерін реттейді. Оны қуырып, қайнатып тұтынуға болады. Бірақ ең дұрысы кептіріп тұтыну.


Дереккөз: goodhouse.com.ua


reactor.inform.kz




Көрілген: 807    Пікірлер: 0

жұма, 08.12.2017, 19:51

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2018
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    қазан
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31