Сұрақ-Жауап. Кеңес

Ғалымдар ең қауіпті азық-түлікті анықтады

  • Ғалымдар ең қауіпті азық-түлікті анықтады

    Ғалымдар ең қауіпті азық-түлікті анықтады

 Кокос майы ең қауіпті азық-түлік деп танылды. Бұл туралы РИА Новости агенттігіне сілтеме жасаған Sputnik Қазақстан хабарлайды.


Фрайбург университетінің онкологиялық аурулардың алдын алу мен эпидемиология институтының зерттеуіне сәйкес, кокос майы қазірде тамаққа да, косметиканың құрамында да пайдаланылып жүр.


Бірақ зерттеушілердің айтуынша, бұл май ең нашар өнімдердің қатарында. Бұл кокос майы құрамының 80 пайыздан астамы қою майдан тұруымен байланысты.


Ғалымдардың айтуынша, кокос майы "жаман холестериннің" мөлшерін арттырады, салдарынан адам жүрек-қан тамырлары ауруларына шалдығуы мүмкін.


Sputnik Қазақстан




Көрілген: 643    Пікірлер: 0

жексенбі, 26.08.2018, 22:21

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2018
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    желтоқсан
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31