Сұрақ-Жауап. Кеңес

Ғалымдар қандай ыдыстың рак тудыратынын анықтады

  • © CC0

    © CC0

Тамақты күйдірмейтін ыдыстың құрамындағы заттар адамның ағзасына түскен кезде рак тудыруы мүмкін, деп жазады Daily Mail қоршаған ортаны қорғау туралы вашигтондық агенттіктің баяндамасына сілтеме жасай отырып.


Зерттеу мәліметіне сүйенсек, тамақты күйдірмейтін жабыны бүлінген таба мен кәстрөлді пайдаланған кезде адамның ағзасына перфтороктандық қышқыл түсуі мүмсін. Бұл қышқыш сондай-ақ суға және отқа төзімді материалдардың құрамында бар.


Ғалымдар перфтороктандық қышқыл уытты болатыны атап өтеді. Оның ағзаға түсуі қатерлі ісік тудыруы, холестерин деңгейінің көтеріліп, иммундық жүйе функциясының төмендеуіне алып келуі мүмкін.


Sputnik


 


 




Көрілген: 2165    Пікірлер: 0

сәрсенбі, 27.06.2018, 13:54

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2018
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    қараша
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30