Ел жаңалықтары

Тұрмыста ең көп қолданатын тағамның обырға қарсы пайдасы анықталды

  • Тұрмыста ең көп қолданатын тағамның обырға қарсы пайдасы анықталды

    Тұрмыста ең көп қолданатын тағамның обырға қарсы пайдасы анықталды



Израиль ғалымдары брокколидің құрамындағы заттар обырға байланысты арнайы геннің белсенділігіне әсер ететінін дәлелдеді. Ісіктердің дамуына бейім тышқандардың қатысуымен жүргізілген экспериментте индол-3-карбинол молекуласы (I3C) қатерлі ісіктердің қалыптасуын тоқтататыны көрсетілді. Бұл туралы Stan.kz ақпарат агенттігі MedicalXpress баспасөз мәліметіне сілтеме жасап хабарлайды. 


Рак қарсы


Зерттеуді I3C зерттеушілері жүргізген. Брокколи және басқа да қырыққабат құрамындағы қажетті заттарды кеміргіштердің ағзасына енгізгеннен кейін ол wwp1 генінің жұмысын басталады. ДНҚ-ның бұл бөлігі pten — ісікке қарсы әсері бар басқа геннің белсенділігін төмендететін генді кодтайды. PTEN-нің ең  төменгі деңгейі әдетте ісік жасушаларында байқалады.


Алайда, ғалымдар, егер адам үш килограммға жуық қырыққабат жесе, қажетті нәтижеге қол жеткізуге болады деп есептейді. Алдағы уақытта зерттеушілер осы геннің күшті тежегіштерін әзірлеу үшін wwp1-ді егжей-тегжейлі зерттеуді жоспарлап отыр.


Бұған дейін хабарланғандай, Ұлыбританиядағы Фрэнсис Крик институтының ғалымдары қырыққабат пен брокколидегі химиялық заттардың асқазан-ішек жолдарының жұмысын қолдап, колоректальды обырды болдырмайтынын анықтаған еді.


 



 

 




Көрілген: 525    Пікірлер: 0

сенбі, 18.05.2019, 10:58

Достарыңмен бөліс:

2
  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2019
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    тамыз
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30 31