Сұрақ-Жауап. Кеңес

COVID-19. Азық-түлікті қалай зарарсыздандыру керек?

  • https://baq.kz/

    https://baq.kz/

Коронавирустан сақтану барысында дүкеннен сатып алып келген азық-түліктерді немен зарарсыздандыру дұрыс екенін Ресей ғылым академиясының медицина-биологиялық институты бөлім меңгерушісінің орынбасары айтып берді, деп жазады ria.ru сайты.

 

Оның айтуынша, супермаркеттерден немесе базарлардан сатып алынған өнімдерді коронавирустың алдын алу үшін құрамында спирті бар дезинфекциялық құралдармен өңдеген жөн. Құрамында хлор бар өнімдермен зарарсыздандыру денсаулыққа елеулі зиян келтіруі мүмкін.

 

Яғни, барлық қаптаманы спирттің жоғары пайызы бар дезинфекциялау құралдарымен өңдеген жөн. Құрамында хлоры бар сұйықтықпен заттың сыртқы бетін, қораптарды, бұйымдарды сүртпейміз. Бұл өте қауіпті, - деді Поддубко.

 

Ол әрбір дезинфекциялық құралдың өзінің қолданылу реті бар екенін атап өтті. Құрамында хлор бар өнімді көбінесе заттардың сыртқы беттерін өндеуге, сондай-ақ есік тұтқаларын сүрту үшін пайдаланылады. Сонымен қатар хлорлы құралды жаққаннан кейін жарты сағат ішінде сүртіп тастаған жөн.

 

Поддубконың айтуынша, жемістер мен көкөністерді міндетті түрде ыстық сумен жуу керек. Өйткені вирус 40 градустан артық ыстыққа шыдамайды. Бірақ тоңазытқышқа жуылмаған өнімдерді қоюға болмайды, вирус ауада әлдеқайда ұзақ сақталуы мүмкін.

 

 

 

BAQ.KZ




Көрілген: 1103    Пікірлер: 0

жексенбі, 28.03.2021, 21:29

Достарыңмен бөліс:



  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:
    27 Наурыз, 16:42
    Пайдалы кеңестер
    20 Ақпан, 02:24
    БАЙ БОЛҒЫҢЫЗ КЕЛСЕ!..

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2021
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    2021
    мамыр
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31