Сұрақ-Жауап. Кеңес

Ғалымдар күрішті дайындаудың ең қауіпсіз әдісін айтты

  • Ғалымдар күрішті дайындаудың ең қауіпсіз әдісін айтты

    Ғалымдар күрішті дайындаудың ең қауіпсіз әдісін айтты

Британдық ғалымдар күріш дайындаудың ең қауіпсіз әдісін айтты. Зерттеу Science of the Total Environment журналында жарияланды, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

Шеффилд университетінің зерттеушілерінің айтуынша, күріш пайдалы екеніне қарамастан, ол күшәла (мышьяк-ред.) жинап, жүрек-тамыр аурулары салдарынан өлімге әкелуі мүмкін.

 Ғалымдар күріштегі күшәла деңгейін жуу немесе шаю арқылы, сондай-ақ әртүрлі пісіру әдістерін қолдану арқылы төмендету мүмкіндігін талдады. Нәтижесінде олар сіңіру әдісімен буландырса, өнімнің пайдалы қасиеттерін сақтай отырып, зиянды заттардың көп мөлшерін сіңіретінін анықтады.

Мамандар атап өткендей, суды қайнатыңыз, содан кейін күріш қосып, тағы бес минут пісіріңіз. Осыдан кейін күшәланың көп бөлігін алып тастаған ескі суды төгіп тастау керек, жаңасын қосып, табаны қақпақпен жауып, барлық сұйықтық сіңгенше баяу немесе орташа отта пісіру керек.

Бұл әдіс ең көп қоректік заттарды сақтай отырып, қоңыр күріштен бейорганикалық қосылыстардың 54 пайызын және ақ күріштен шамамен 73 пайызын алып тастайтыны атап өтілді.

Stan.kz




Көрілген: 366    Пікірлер: 0

сейсенбі, 03.11.2020, 19:00

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:
    15 Қаңтар, 14:28
    Құлақ неге шулайды?
    11 Қаңтар, 22:41
    ЭЦҚ мерзімін ұзарту
    5 Қаңтар, 16:51
    IBAN дегеніміз не?
    27 Желтоқсан 2020
    ҚАЛАМПЫРДЫҢ ҚАСИЕТІ

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2021
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    2021
    қаңтар
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31