Сұрақ-Жауап. Кеңес

Иммунитетті күшейту үшін жылқы етінің сорпасын ішіп, жұмыртқа жеу қажет – ғалым

  • Иммунитетті күшейту үшін жылқы етінің сорпасын ішіп, жұмыртқа жеу қажет – ғалым

    Иммунитетті күшейту үшін жылқы етінің сорпасын ішіп, жұмыртқа жеу қажет – ғалым

 Медицина ғылымының докторы, профессор Ерболат Дәленовтың айтуынша, иммунитеті жоғары адам дертке шалдықпайды.

«Коронавирус — біздің елімізге де жеткен індет. Инфекция барлық жерде жүріп жатыр. Сондықтан сақтық керек. Кейбір адам мұның қаупін жете түсінбей, «мұндай ауру жоқ, саясат» деп жүр. Бұлай айтуға болмайды. Өйткені қазірдің өзінде дүниежүзінде 9 млн адам ауырып, оның 480 мыңға жуығы қайтыс болды. Елордамызда да күшейіп барды. Сондықтан халқыма айтарым, өздеріңізді, гигиеналық режимді сақтаңыздар. Қолды кір сабынмен жуып, мұрын ішін де осы сабынмен тазалаңыздар. Қол беріп амандаспаңыздар. 1-1,5 метр әлеуметтік арақашықтық сақтаңыздар. Сонда бұл вирус жұқпайды», – деді профессор.

«Қазақпараттың» жазуынша, ол әр адам коронавирус инфекциясынан қорғануы үшін өзінің иммунитетін күшейтуі қажеттігін баса айтты.

«Иммунитетті күшейту үшін дұрыс тамақтану қажет. Ақуызы көп тамақ тұтынған жөн. Құс, жылқы еті сорпасын ішіп, жұмыртқа жеген жақсы. Өйткені олар қан құрамында иммуноглобулинді көбейтеді. Сондықтан күнделікті тұтынатын тағамның 30-40 пайызы құс пен мал еті, ал қалған 60-70 пайызы жеміс-жидек болуы тиіс», – дейді ғалым.

aikyn.kz




Көрілген: 2174    Пікірлер: 0

сәрсенбі, 24.06.2020, 14:26

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2020
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    тамыз
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31