Сұрақ-Жауап. Кеңес

Жаңадан сығылған шырындар ағзаға қауіпті

  • Жаңадан сығылған шырындар ағзаға қауіпті

    Жаңадан сығылған шырындар ағзаға қауіпті

 Бүтін жемісті шырынға айналдырғаннан кейін, өнім витаминдер мен талшықтарды жоғалтып қана қоймайды, тіпті денсаулыққа қауіпті болады. Бұл туралы америкалық тамақтану және диетология академиясының мамандары ескертті, деп жазады Stan.kz ақпараттық агенттігі.


«Жаңа сығылған шырын қандағы қант деңгейін драмалық масштабқа дейін күрт көтеріп жібереді. Ал, бүтін жеміс мұндай нәтиже бермейді», - деді диетолог Робин Форутан.


Оның айтуынша, бір қарағанда тартымды көрінетін жеміс шырындары құрамында қант болғандықтан «құнарландырылған калория көзі» болып табылады.


Бұл жағдайда шырын көкөністерден, әсіресе сәбізден және қызылшадан жасалса да, оның қауіптілігі азаймайды. Осыған орай, Форутан бір демде 110 грамнан астам жаңа сығылған шырынішпеуді ескертеді.


Диетелогтың сөзінше, мұндай сусындардың тұрақты тұтынылуы қант диабетін тудыруы мүмкін.


Stan.kz




Көрілген: 658    Пікірлер: 0

дүйсенбі, 25.03.2019, 12:01

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:
    14 Шілде, 22:45
    Өзіңді дамыту
    16 Маусым, 20:02
    Ақша үнемдеудің 5 жолы
    3 Мамыр, 20:09
    ӨМІРДІҢ 30 ҚАҒИДАСЫ
    28 Сәуір, 19:29
    Қарыз беру керек пе?
    22 Сәуір, 21:36
    Тағылымы мол 5 оқиға
    20 Сәуір, 17:45
    Қыздан да артық...

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2019
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    шілде
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31