Сұрақ-Жауап. Кеңес

Картопты неліктен суық суға салып пісіруге болмайтынын білесіз бе?

  • © Sputnik / Владимир Астапкович

    © Sputnik / Владимир Астапкович

Картопты суық суға салып пісірген кезде оның құрамындағы нәрлі заттардың көп бөлігі жоғалып кетеді. Ең дұрысы, шикі картопты қайнап тұрған суға салу. Тіпті тұзды біраз қайнап, жұмсарған кезде қосу керек, деп жазды РИА Новости Wirtualna Polska поляк порталына сілтеме жасап.

 

Мұқият жуылған немесе қабығы ашылған картопты қайнаған суға салып, отты орташа етіп қойып, 15-20 минут қайнатқан жөн. Ал біраз уақыттан бері тұрған картопты қабығымен пісіру керек7 Cебебі барлық қажетті зат қабығының астында болады. Тазалаған кезде де қабығын мүмrіндігінше жұқа етіп алу керек.

 

Картоп қайнап жатқан суға литріне 250 миллилитр мөлшерінде сүт, май мен пияз қосуға болады. Сонда дәмдірек бола түседі.

 

Басылым картоптың С дәруменге бай екенін де еске салды. Сонымен қатар картопты тұтыну арқылы адам магний, кальций, темір, марганец, йод, натрий, күкірт секілді қажетті элементтер алады.

 

 

 sputnik.kz




Көрілген: 3068    Пікірлер: 0

бейсенбі, 08.10.2020, 16:20

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2020
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    желтоқсан
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31