Сұрақ-Жауап. Кеңес

Сүзбені қандай өнімдермен араластырып жеуге болмайды

  • https://www.youtube.com/

    https://www.youtube.com/

Ресейдің Челябі қаласындағы "Борменталь" клиникасының салмақ тастау жөніндегі маманы Павел Исанбаев сүзбені қандай өнімдермен араластырып жеуге болмайтынын айтты, деп хабарлады РИА Новости.

 

Маманның айтуынша, қан құрамында қант деңгейі жоғарылаған адамдар сүзбені қарапайым көмірсулармен, мысалы, тосап, бал немесе тым пісіп кеткен бананмен араластырмауы керек.

 

Павел Исамбаев сүзбеге көк (зелень), болгар бұрышын қосып жеген пайдалы екенін атап өтті немесе май мөлшері жоғары – ең болмағанда 5 проценттік сүзбені таңдау керек. Тағы бір пайдалы тәсіл – сүзбеден бұрын көкөністер жеу. Оның айтуынша, жасұнық инсулиндік реакцияны төмендетеді.

 

"Сондай-ақ, майлылығы 9 проценттік немесе қаймақ қосылған сүзбе майсыз сүзбеге қарағанда пайдалы", - деп түйіндеді Павел Исанбаев.

 

 

 

sputnik.kz




Көрілген: 1048    Пікірлер: 0

дүйсенбі, 21.06.2021, 10:03

Достарыңмен бөліс:





  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:
    7 Маусым, 11:48
    Терлей бересіз бе?

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2021
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    2021
    қазан
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3
    4 5 6 7 8 9 10
    11 12 13 14 15 16 17
    18 19 20 21 22 23 24
    25 26 27 28 29 30 31