Сұрақ-Жауап. Кеңес

У ішкенмен бірдей: ғалымдар ерте өлімге әкеп соғатын азық-түлікті атады

  • У ішкенмен бірдей: ғалымдар ерте өлімге әкеп соғатын азық-түлікті атады

    У ішкенмен бірдей: ғалымдар ерте өлімге әкеп соғатын азық-түлікті атады

Сарапшылар 105 мың еріктінің рационы мен денсаулығы туралы деректерді салыстырып, он жыл бойы жағдайын бақылап отырды. Ғалымдар мезгілсіз көз жұму қаупін жоғарылататын азық-түліктерді атады, деп жазады Sputnik Қырғызстан.


АҚШ, Бразилия және Испания ғалымдары анықтағандай, ағзаға ең қауіпті тағам – жоғары деңгейде өңделген өнімдер. Оларға өнеркәсіптік өңдеудің бірнеше кезеңінен өткен, құрамында қант, бояғыш, иістендіргіш, май мен тұз көп азық-түлік жатады.


Тағы оқыңыз: Мезгілсіз өлімнің алдын алатын таптырмас әдіс


Сарапшылар 105 мың еріктінің рационы мен денсаулығы туралы деректерді салыстырып, он жыл бойы жағдайын бақылап отырды. Белгілі болғадай, қатты өңделген тағамдарды пайдалану жүрек және қантамыр дертінің пайда болу қаупін 11–13 процентке арттырады. Сондай тамақты күнделікті төрт реттен көп жесе, мезгілсіз өлім қаупі 62 процентке жоғарылайды екен. Ал бір порциясы 18 процентке көбейтеді.


Ғалымдар ұн тағамдары, жартылай фабрикаттар, газдалған сусындар, жүгері қытырлағы, өңделген ет пен балық өнімдерін аз пайдалануға кеңес берді.

 




Көрілген: 3213    Пікірлер: 0

сенбі, 01.06.2019, 17:47

Достарыңмен бөліс:

2
  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:
    14 Шілде, 22:45
    Өзіңді дамыту
    16 Маусым, 20:02
    Ақша үнемдеудің 5 жолы

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2019
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    тамыз
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4
    5 6 7 8 9 10 11
    12 13 14 15 16 17 18
    19 20 21 22 23 24 25
    26 27 28 29 30 31