Денсаулық

Қартаюды баяулататын азық-түлік белгілі болды

  • Қартаюды баяулататын азық-түлік белгілі болды

    Қартаюды баяулататын азық-түлік белгілі болды

Шоколад, шай, шарап пен кофе құрамына кіретін гидрохинондардың мырышпен үйлесімі қартаю процесін бәсеңдетеді. Бұндай қорытындыға Германияның Эрланген-Нюрнберг университетінің ғалымдары келді.

Phys.org порталында жарияланған мамандардың зерттеуінде мырыш ағзадағы қышқылдану процесінің алдын алатын гидрохинон топтарын белсенді етеді делінген.


Мырыш пен гидрохинонның бірігу процесінде супероксиддисмутаза ферменті сияқты кешен пайда болады. Ол ағзаны тозудан сақтап, антиоксиданттық әсер береді.


«Известия» басылымының мәліметінше, осылайша, ағзаға зақым келтіретін процестердің алдын алып, қартаюды баяулатуға болады.


 


BAQ.KZ




Көрілген: 973    Пікірлер: 0

жексенбі, 04.11.2018, 20:53

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2019
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    маусым
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30