Денсаулық

Ми үшін ең қауіпті өнімдер

  • Ми үшін ең қауіпті өнімдер

    Ми үшін ең қауіпті өнімдер

  • Ми үшін ең қауіпті өнімдер

    Ми үшін ең қауіпті өнімдер

Британдық араб тіліндегі Rai Al Youm басылымы миға ең қауіпті өнімдерді атады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

Альцгеймер ауруы мен пациенттердің тамақтануы арасында байланыс бар екені анықталды. Сондықтан аурудың пайда болу қаупін азайту үшін кейбір тағамдарды рационнан алып тастау керек.

 Күнделікті кондитерлік өнімдерді, тәттілерді және газдалған сусындарды тұтынудан бас тартуға кеңес беріледі. Өйткені олар мидағы қабынуды және жүйке жасушаларының зақымдалуын тудыруы мүмкін.

Сондай-ақ, құрамында капсаицин бар ащы тағамдар мен дәмдеуіштерден сақтану керек. Олар ақыл-ой қабілеттерін төмендетіп, есте сақтау қабілетін төмендетеді. 

Миға қауіпті тағамдардың тізіміне қуырылған тағамдар мен фаст-фуд кіреді. Өйткені олардың құрамындағы транс майлар мидың белсенділігінің төмендеуіне әкеледі.

Басылымның авторлары сондай-ақ, шұжықтарда, ет өнімдерінде және ірімшікте көп мөлшерде кездесетін консерванттар, тұз және қаныққан май қышқылдарын да өте қауіпті өнімдер тізіміне қосып отыр. Олар мидың қабынуын тудырып, қан тамырларын зақымдайды.




Көрілген: 418    Пікірлер: 0

сейсенбі, 29.06.2021, 11:54

Достарыңмен бөліс:





  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2021
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    2021
    қыркүйек
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30