Сұрақ-Жауап. Кеңес

Дәрігер күзде иммунитетті көтеретін тағамдарды атады

  • Дәрігер күзде иммунитетті көтеретін тағамдарды атады

    Дәрігер күзде иммунитетті көтеретін тағамдарды атады

Дәрігерлер атаған тағамдар денеге түрлі дәрумендер мен қоректік заттар береді. Диетолог Марина Аплетаева RT-ге берген сұхбатында күзде иммунитетті сақтауға көмектесетін қандай өнімдер екенін айтты.

Қызғылт сары түсті өнімдерде болатын бета-каротин заты көп аурудан сақтайды.

 "Қызыл-сарғыш көкөністер, жемістер, оның ішінде, шабдалы, өрік, сары өрік, асқабақ, сәбіз, қауын. Бұл тағамдар бета-каротинге, А дәрумені ізашарына бай", - деді Аплетаева.

Оның айтуынша, дәл осы А дәрумені жоғарғы тыныс жолдарының шырышты қабығын вирустардың енуінен сақтайды. Сіз оны сүт өнімдерінен де таба аласыз.

"А витаминінің тағы бір артықшылығы - оның сақталуы. Біз осы бета-каротинді бауырда сақтаудың бір түрін жасай аламыз және оны қажетті уақытта осы маңызды және қажетті дәруменге айналдырамыз", - деп қосты дәрігер.

С дәрумені де бірдей маңызды, өйткені ол бірқатар процестерге әсер етеді. Атап айтқанда, ол жасушалық иммунитетті жақсарта алады және жақсы антиоксидант саналады.

stan.kz




Көрілген: 680    Пікірлер: 0

сәрсенбі, 07.10.2020, 20:39

Достарыңмен бөліс:

  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2020
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    желтоқсан
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31