Денсаулық

Ми қызметін көкеністің қандай түрлері жақсартады

  • Ми қызметін көкеністің қандай түрлері жақсартады

    Ми қызметін көкеністің қандай түрлері жақсартады

Адам миының жақсы жұмыс істеуі үшін жағымсыз ойдан аулақ болып, ұйқыны қандырып, тек пайдалы тағамдарды жеген дұрыс деп хабарлайды KAZ.NUR.KZ Muslim.kz-ке сілтеме жасап.

Мидың жұмысын жақсартатын тағамдарды білесіз бе

Көрнекі фото: pixabay.com

Дәрігерлер мидың жұмысын жақсартып, оның жастығын сақтауға салауатты өмір салтын ұстанумен қатар, "түрлі-түсті" кейбір көкөністер мен жемістер көмектесетінін айтады:

  • Көк және көк сия (фиолетовый) көкөністер мен жемістердегі (қара қарақат, қаражидек, кәді, қара өрік, қызыл орамжапырақ) антиоциан пигменті күйзеліспен күресіп, иммундық жүйені жақсартып, көздің көру қабілетін арттыруға көмектеседі.
  • Жасыл көкөністер мен жемістер (брокколи, авокадо, саумалдық, алмұрт, алма) ми жұмысына жақсы әсер етеді, жүйке және жүрек-қантамырлдары жұмысын жақсартады.
  • Қызыл көкөністер мен жемістер (қызылша, бүлдірген, шалғам, қызанақ, анар, бұрыш) иммунитетті нығайтып, асқорытуды жақсартады, күш-қуатты арттырады.

Сондай-ақ, мидың жұмысын жақсарту үшін рационыңызға міндетті түрде омега-3 қышқылдары көп балықтарды қосыңыз. Оның жетіспеуі мидың ерте қартаюына, ақыл-ой белсенділігінің төмендеуіне алып баруы мүмкін.

Еске сала кетсек, бұған дейін тамаққа қатысты айтылған қазақтың ырым-тыйымдары жайлы жазған едік.

 

 




Көрілген: 360    Пікірлер: 0

жексенбі, 02.02.2020, 18:04

Достарыңмен бөліс:

2
  • СОҢҒЫ ЖАРИЯЛАНЫМДАР:

    Көп ашылған Көп пікір жазылған
    2020
    2008
    2009
    2010
    2011
    2012
    2013
    2014
    2015
    2016
    2017
    2018
    2019
    2020
    сәуір
    қаңтар
    ақпан
    наурыз
    сәуір
    мамыр
    маусым
    шілде
    тамыз
    қыркүйек
    қазан
    қараша
    желтоқсан

    Алаш Айнасы мұрағаты

    Дс Сс Ср Бс Жм Сн Жс
    1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30